Pizza Neapolitańska Białystok - Wygoda

Pizza neapolitańska to włoski przysmak o wyjątkowo chrupiącym i cienkim cieście (do ok. 3 mm). Ciasto na tę pizzę wyrabia się z wody, najczystszej włoskiej mąki (typ 00), soli oraz niewielkiej ilości drożdży. Dzięki użyciu mąki typu 00 ciasto pizzy neapolitańskiej nie nasiąka sosem lub innymi mokrymi składnikami, przez co pizza nie robi się mokra, gumowa i ciężkostrawna. Pizza neapolitańska pieczona jest w piecu o temperaturze 500 stopni przez 90 sekund, co zapewnia jej wyjątkową kruchość i aromat. 

Pizza neapolitańska - włoska pizza o wyjątkowym smaku

Do przygotowania pizzy neapolitańskiej używa się najwyższej jakości włoskich składników, takich jak:

  • gęsty i delikatny sos pomidorowy z aromatycznych, włoskich pomidorów San Marzano,
  • mozzarella fior di latte wyprodukowana z najwyższej jakości mleka krowiego.

Powyższe dwa składniki to baza każdej włoskiej pizzy neapolitańskiej. Oczywiście pizze te występują w różnych wersjach - w zależności od dodatków. Z całą pewnością każdy znajdzie ulubioną pozycję w menu pizzerii 500 Stopni Białystok.

Pizzeria neapolitańska 500 Stopni Białystok - smaki z Włoch

 

Skosztuj pysznej, chrupiącej pizzy neapolitańskiej w restauracji 500 Stopni Białystok mieszczącej się przy ulicy Nowy Świat 3 w lokalu U4. Przyjdź pyszny włoski obiad ze znajomymi lub rodziną i przekonaj się sam jak smakuje najlepsza włoska pizza czyli pizza neapolitańska. Chrupiące, wyjątkowo aromatyczne i lekkostrawne ciasto oraz najlepsze włoskie składniki to coś, czym wyróżniamy się na tle innych pizzerii. Rezerwacje stolików oraz zamówienia z dostawą do domu przyjmujemy codziennie - od poniedziałku do niedzieli od 12:00 do 22:00 pod numerem 574 105 500 (ostatnie zamówienia na wynos prosimy składać do godziny 21:45). Zamów pizzę neapolitańską!

 

Zamów pizze

Zobacz menu

ZawadyJaroszówkaDziesięcinyLeśna DolinaStarosielceMłodychAntoniukBiałostoczekWygodaSkorupyMickiewiczaDojlidyPiaskiNowe MiastoPrzydworcowe