Pizza Neapolitańska Białystok - Skorupy

Chrupiąca, z cienkim ciastem (do 3 mm) i z doskonale wyczuwalnymi dodatkami - taka właśnie jest pizza neapolitańska. Jej ciasto powstaje z zaledwie 4 składników:

  • wody, 
  • włoskiej mąki typu 00, 
  • soli 
  • oraz drożdży. 

Kluczowym składnikiem tej pizzy jest mąka 00 o najwyższym stopniu czystości. Ciasto pizzy neapolitańskiej z jasnej mąki typu 00 cechuje się wyjątkowo dużą chrupkością. Nie nasiąka ono sosem pomidorowym, co sprawia, że ta włoska pizza nie jest mokra i ciężkostrawna. Ponadto ciasto pizzy neapolitańskiej dojrzewa przez 24 godziny przed włożeniem do pieca o temperaturze 500, dzięki czemu nabiera ona wyjątkowego aromatu. 

Pizza neapolitańska - najlepsze składniki prosto z Włoch

Poza chrupiącym ciastem, neapolitańska pizza składa się z:

  • sosu z pomidorów San Marzano,
  • mozzarelli fior di latte.

Te składniki to baza większości pizz neapolitańskich (poza Marinarą, w której składzie nie ma mozzarelli). Dodatkowo ta włoska pizza często obłożona jest następującymi składnikami: pomidorki koktajlowe, rukola, salami, oliwa, oliwki, włoska szynka Prosciutto Crudo. W menu pizzerii 500 Stopni Białystok z pewnością znajdzie się pizza, która zasmakuje każdemu!

500 Stopni Białystok - najlepsza pizza to pizza neapolitańska

Pizza neapolitańska to według nas najlepsza pizza - spróbuj i przekonaj się sam! Wyjątkowo chrupiąca, na cienkim cieście, wykonana z najlepszych włoskich składników. 500 Stopni Białystok to włoska restauracja serwująca wyjątkowo chrupiącą pizzę neapolitańską w lokalu U4 znajdującym się przy ulicy Nowy Świat 3. Przetestuj różne pozycje z naszego menu i wybierz swoją ulubioną włoską pizzę. W końcu najlepsza pizza to ta, którą Ty lubisz najbardziej! Rezerwacje stolików oraz dostawy do domu realizujemy pod numerem 574 105 500.

 

Zamów pizze

Zobacz menu

ZawadyJaroszówkaDziesięcinyLeśna DolinaStarosielceMłodychAntoniukBiałostoczekWygodaSkorupyMickiewiczaDojlidyPiaskiNowe MiastoPrzydworcowe